На най-дългата пясъчна ивица в България организират пясъчен полумаратон и триатлон по

...
На най-дългата пясъчна ивица в България организират пясъчен полумаратон и триатлон по
Коментари Харесай

Организират пясъчен полумаратон и триатлон по устието на река Камчия

На  най-дългата пясъчна линия в България организират песъчлив полумаратон и триатлон по устието на река Камчия на 2 юли.

В деня след надпреварата ще се провежда и акция по разчистване на устието на река Камчия и плажа към него, оповестяват уредниците на събитието.

Десциплините са две – пясъчно тичане с две дистанции – 10 километра и 21.1 км и триатлон – 1 км плуване  в морето, 3 км каяк в река Камчия и 9 км. пясъчно тичане. За пресичането на уститето река Камчия са обезпечени избавителни средства , помощни уреди и професионални спасители. В случай, че в деня на събитието вълнението на морето и/или течението на реката, както и формираният песъчлив брод не разрешават безвредно прекосяване на реката, стартът може да бъде изместен директно южно от устието (координати 43° 1'15.30 " С 27°53'20.50 " И). В този случай ще бъдат обезпечени лодки, които за цялото време на проявата ще транспортират участниците сред двете страни на реката при устието. При такива условия също е допустимо прекосяването на устието да се прави единствено с плавателни средства, обезпечени от уредниците.

За стадия каяк от триатлона се обезпечават каяци чартърен , само че могат да се употребяват и персонални туристически каяци или други лодки, които трябва  да бъдат утвърдени от уредниците. Не се позволяват моторни лодки и спортни каяци. Подкрепителните и контролни пунктове са ситуирани през разстояние от към 5 километра. Участващите на отдалеченост 10 километра минават един път през пункт, а участващите на отдалеченост 21.1 километра – 3 пъти. На пунктовете са обезпечени вода, плодове, съществени медицински такъми, чували за отпадък. Номерата на участниците се записват на пунктовете. Изхвърлянето на боклуци е възможно единствено на пунктовете или на не повече от 50 метра от тях и то на избрани за това места.

Контролно време: 4:00 часа за 21.1 км. и 3:30 часа за 10 км.

За в тичане на дистанции 10 и 21 километра могат да бъдат записвани лица под възрастовото ограничаване от 18 години , само че единствено като придружавани от родител/настойник/попечител или акредитиран от родител треньор. В този случай родителят (настойникът/попечителят) или упълномощеният треньор подписват специфична декларация при приемане на стартовите номера.

Участието в 2.2 километрото детско тичане е гратис . Записването е онлайн и на място. Няма възрастови ограничавания, само че деца под 7 години би трябвало да бъдат с компаньон.

Екипировка:
Няма условия, с изключение на да има опция за закрепяне на стартовия номер.

Награди:
- Ваучери за артикули за първите три места във всяка категория
- Томбола за всички участници

Допълнителна стратегия:
 enlightened акция по почистването на устието на река Камчия в деня след надпреварата
 enlightened музика онлайн
 enlightened водещ

Настаняване:
Палатков лагер към старт/финала, в региона на бистро „ Балатон “. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР